EM-X Gold versus EMIKOSAN aneb Střevo dobré, všechno dobré
EMIKOSAN a EM-X Gold jsou fermentované doplňky stravy, které mohou přispět k větší pohodě. Oba produkty mají díky fermentaci četné výhody: ingredience jsou lépe stravitelné a obsah živin je zvýšený. Ale kde přesně jsou rozdíly mezi EM-X Gold a EMIKOSAN?
Živé mikroorganizmy vs. metabolity
Během fermentačního procesu EMIKOSANU se mikroorganizmy množí a produkují cenné metabolity, jako je kyselina mléčná. Prospěšné mikroby a látky vstupují do gastrointestinálního traktu s jídlem. Tam se tráví nebo rozkládají a vstřebávají.
EM-X Gold je výsledkem tzv. řetězové fermentace, při které fermentace probíhá vícekrát za sebou. Vyrábí se tak stále menší a menší složky, které jsou již pro naše tělo optimálně rozložené. EM-X Gold již neobsahuje žádné živé mikroorganizmy, ale obsahuje ty nejmenší metabolické produkty.
Rozdílný efekt
EMIKOSAN posiluje imunitní systém množstvím vitamínu C z aceroly a zajišťuje dobrý pocit ze střev. Působí především v oblasti trávicího traktu a je vhodný pro celou rodinu. Měl by se užívat denně po dobu nejméně tří měsíců.
EM-X Gold zvláště silně přispívá k celkové pohodě. I zde doporučujeme dobu příjmu minimálně tři měsíce. Tělo opět nachází rovnováhu a dává si na čas. Prvními patrnými příznaky jsou například ranní pocit svěžesti, více energie, vyšší schopnost koncentrace a větší pocit uvolnění.
U obou fermentačních nápojů je důležitý pravidelný příjem po delší dobu. Dobré věci si dávají na čas.
Způsoby užívání
EMIKOSAN se dá pít čistý a má svěží jemně nakyslou chuť po ovoci. Pokud se vám zdá chuť příliš intenzivní, jednoduše nařeďte EMIKOSAN ve sklenici s vodou nebo se šťávou. Skvěle chutná i ve studených pokrmech, jako jsou salátové dresinky. V zájmu živých mikrobů by se nápoj neměl zahřívat.
EM-X Gold lze směle přidat do čaje nebo kávy a samozřejmě jej lze užívat i samotný. Protože je chuťově neutrální, hodí se i do studené i teplé kuchyně, jelikož již neobsahuje živé mikroorganismy a je tepelně odolný.